Acne, rimpels, eczeem of een doffe huid. Tegenwoordig is er voor elk huidprobleempje wel een oplossing. Je hoeft maar een willekeurige drogisterij binnen te lopen en verschillende mogelijke oplossingen worden je aangereikt. Het is mooi om te zien dat de makers van dergelijke producten blijven vernieuwen en dat er steeds mooiere producten op de markt verschijnen. Toch kan het naar mijn inziens nooit kwaad om te kijken wat we zelf allemaal in ons keukenkastje hebben liggen, dat misschien wel net zo goed werkt! Wij zetten een aantal van deze wonderproducten op een rijtje:

Honey

Honing is niet alleen heerlijk in een kopje thee; nee het product kun je ook frequent als gezichtsmaskertje gebruiken. Honing werkt namelijk zowel antibacterieel als verzachtend. Je huidje zal stralen!

Eggs

Het lijkt een apart idee, maar toch is dit het proberen waard dames! Een maskertje van eiwit zorgt ervoor dat je mee-eters verdwijnen en je poriën wat inkrimpen. Daarnaast draagt het bij aan de elasticiteit van de huid.

Aardappeltjes

Oké, ik zou dit trucje niet uitproberen wanneer de hele woonkamer vol zit met gasten, maar ook dit product wat bijna iedereen in huis heeft, werkt verbazingwekkend goed. Een paar plakjes aardappel op je huid zorgt ervoor dat je pigmentvlekken minder zichtbaar worden en daarnaast trekt het je huid wat samen.

Aspirine

Aspirine, en dan niet paracetamol, helpt ontzettend tegen een huid met puistjes en onzuiverheden. Een maskertje met vijf aspirines samen met wat honing, will do the trick!

Havermout

Havermout vormt niet alleen een ontzettend goede basis voor een ontbijt aan het begin van je dag. Havermout is ook heel goed voor je gezichtshuid. Zo kan het helpen tegen  verschillende problemen als eczeem, waterpokken, jeuk en allergische reacties. In combinatie met yoghurt en honing, kun je er een masker van maken. Je zou zelfs havermout in een warm bad kunnen doen!

 Welk natuurlijk middel gebruik jij?